Які аналізи в Україні безплатні для пацієнтів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Які аналізи в Україні безплатні для пацієнтів
10:20, 04.09.19
НСЗУ

Список безоплатних лабораторних досліджень і швидких тестів для пацієнта оприлюднила Національна служба здоров'я України.

За даними преесслужби організації, пацієнт має право на безоплатний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, глюкози крові, загальний холестерин, а також пройти швидкий тест на вагітність, на тропонін, ВІЛ та вірусні гепатити.

У разі необхідності проведення аналізів лікар виписіє пацієнту направлення, після чого пацієнт відвідує лабораторії закладу або звертається до постачальника цієї послуги, з яким заклад має відповідний договір про співпрацю. Це може бути лабораторія і комунального, і приватного закладу.

Приносити або оплачувати додатково пробірку для аналізу крові, рукавички, спиртову серветку/вату/спирт, шприц, контейнер для збору сечі пацієнт не має. Усім цим забезпечує заклад первинної медичної допомоги.

Швидкі тести на віруси, вагітність, глюкозу крові й тропоніни можна пройти або безпосередньо на прийомі у лікаря, або у маніпуляційному кабінеті закладу. При цьому всі витратні матеріали входять у вартість послуг, які оплачує Національна служба здоров'я України.

Більше про медичну реформу в Україні в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости