Окупаційна влада Росії розпочала видачу паспортів на Донбасі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Окупаційна влада Росії розпочала видачу паспортів на Донбасі
13:20, 14.06.19
Тиждень

На даний момент схвалені розпочалась видача документів РФ громадянам окупованих територій. Сьогодні вже дано згоду на передачу 1200 документів для жителів "псевдореспублік".

.

Процес отримання документів організований у двох тимчасових пунктах пропуску на російсько-українському кордоні.

Російська Федерація у п'ятницю, 14 червня, почала видачу своїх паспортів жителям так званої "Донецької народної республіки".

Зазначається, що перші 34 жителі "ДНР" перетнули кордон з Росією для отримання громадянства. Так, раніше "влада "ДНР" передала на територію Росії 7,5 тисячі пакетів документів жителів самопроголошеної республіки.

Також повідомляється, що процес отримання документів організований у двох тимчасових пунктах пропуску на російсько-українському кордоні.

За словами одного зі співрозмовників російського РБК, на даний момент схвалені заяви на видачу паспортів для 1,2 тис. жителів "ЛНР/ДНР". При цьому всього на розгляд надійшли матеріали від 12 тис. жителів ОРДіЛО.

Нагадаємо,24 квітня у Росії спростили процедуру надання російського громадянства жителям так званих "Донецької та Луганської народних республік". "Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про приймання в громадянство Росії у спрощеному порядку", - йдеться в указі Путіна. Заяву про отримання громадянства РФ мають розглядати впродовж трьох місяців після подачі документів.

У зв’язку з цим указом Україна звернулася до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Екс-президент Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади, а також посилити режим міжнародних санкцій у зв'язку з указом президента РФ Владіміра Путіна. Крім того глава держави доручив МЗС негайно ініціювати обговорення цього питання в рамках Ради Безпеки ООН, а також інших міжнародних форматах, зокрема в ОБСЄ та ЄС.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що указом про спрощену процедуру надання російського громадянства жителям так званих "Донецької та Луганської народних республік" президент Росії Владімір Путін впроваджує в Україні методи, застосовані в грузинських Абхазії і Південній Осетії.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости