Вчені довели, що найближчою планетою до Землі є Меркурій

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені довели, що найближчою планетою до Землі є Меркурій
20:24, 18.03.19
cikavosti.com

Усупереч загально прийнятій думці, що найближчими планетами до Землі є Венера та Марс, група вчених намагається довести, що такою планетою є Меркурій.

Про це повідомляють cikavosti.com, передає Соцпортал.

Вся справа в методиці, розповідають вчені. Загальноприйнятий спосіб розрахунку відстані між планетами оперує віддаленістю їх від Сонця. Наприклад, Земля розташована на відстані 1 астрономічної одиниці (а.о) від зірки, а Венера всього на 0,72 а.о.

Отже, відстань між ними становить 0,28 а.о. Саме таким чином заведено діяти в такій ситуації. Невелика група вчених зазначила очевидний недолік цього підходу. Класичний спосіб вимірює відстань до найближчої точки, хоча в інші моменти часу воно куди більше.

Бувають ситуації, коли Венера і Земля знаходяться по різний бік від Сонця і між ними знаходиться близько 1,72 а.о. Тому вчені створили програму, яка підрахувала усереднену відстань між планетами в кожен момент часу.

Результати виявилися дивовижними. Найближчою до Землі планетою виявилася не Венера, і навіть не Марс, а Меркурій, розташований найближче до Сонця. Вся справа в зіставленні орбіт і швидкостей руху астрономічних тіл.

Вчені відзначають, їх підхід вже давно використовувався для планування космічних польотів, але його не застосовували для вирішення такого простого питання, на який, як багато хто вважав, уже дано однозначну відповідь.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости