Ветерани-афганці вийдуть на протест у Києві

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Ветерани-афганці вийдуть на протест у Києві
10:37, 18.06.18
УСВА

19-го червня у Києві пройде акція протесту ветеранів Афганської війни та силових структур.

О 08:00 19-го червня 2018 р. в урядовому кварталі Києва, на вулицях, де розташовані будівлі органів законодавчої і виконавчої влади, розпочнеться масова акція протесту ветеранів Афганської війни та силових структур, також о 10:00 -- ветеранський мітинг на пл. Конституції (біля будівлі ВРУ).

- 7 червня головою УСВА С.В. Червонопиським проведено засідання Правління Спілки, де прийнято рішення щодо подальшої реакції ветеранів на повне ігнорування і демонстративну неповагу органів виконавчої влади до ветеранів війни, військової служби та силових структур, ветеранів праці, чорнобільців й інших громадян. Воїни-афганці, обурені протиставленням ветеранів війни, котрі мають однаковий статус, обмеженням прав учасників БД у зарубіжних державах, запропонували розширити раніше оголошений перелік вимог ветеранів і звернути увагу на постійне зниження урядом соцстандартів, а саме – зменшення норм споживання газу та електроенергії, підвищення тарифів на компослуги й енергоносії, що призводить до зубожіння родин ветеранів, а також на необхідність своєчасної і повної реалізації вже прийнятих рішень щодо житлового забезпечення осіб з інвалідністю внаслідок війни, - йдеться у повідомленні організації.

Вимоги ветеранів війни і військової служби до органів центральної влади та керівництва держави

1. При розгляді і затвердженні нових нормативно-правових актів не порушувати Конституцію та чинні Закони України. Не погіршувати соцстандарти ветеранам війни, членам сімей загиблих і померлих воїнів, ветеранам силових структур та правоохоронних органів. Уникати дискримінації ветеранів.

2. Відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соцзахисту» поновити у повному обсязі пільги для родин загиблих воїнів і Героїв Радянського Союзу.

3. Передбачити в якості першого кроку медреформи держмедстрахування ветеранів війни і родин загиблих воїнів для надання безкоштовних та пільгових медпослуг.

4. Провести наукові дослідження безпосереднього і віддаленого впливу на стан здоров’я ветеранів війни їх участі у БД та на підставі досліджень визначити протоколи їх лікування у спеціалізованих закладах відновлення здоров’я ветеранів.

5. Не допустити перепрофілювання, зміни форм власності і розширення контингенту пацієнтів на лікувальній базі госпіталю «Лісова поляна», інших госпіталів ветеранів та інвалідів війни.

6. Передбачити у держбюджеті на 2019 і 2020 роки кошти, а також кошти з інших джерел фінансування, що скеровуються на реалізацію медреформи, суттєве оновлення медобладнання госпіталів ветеранів війни, також передбачити капіталовкладення в основні фонди госпіталю «Лісова поляна» з метою розширення його ємкості і функцій, як майбутнього Наццентру відновлення здоров’я ветеранів війни.

7. Забезпечити відкритість підготовки законодавчих і нормативно-правових актів стосовно пенсійного забезпечення, встановлення достойних пенсій та їх перерахунок громадянам згідно трудових, військових, службових внесків і заслуг.

8. Не допускати звуження прав ветеранів війни на пільговий проїзд, установлених Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соцзахисту». Скасувати постанови КМУ від 14.03.2018 №196 «Про встановлення держсоцнормативів у сфері транспортного обслуговування» і від 14.03.2018 №197 «Про деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах».

9. Внести зміни до Постанови КМУ від 14.02.2018 №156 «Деякі питання надання фінпідтримки ГО ветеранів», якими передбачити для ГО ветеранів, що були створені до прийняття Закону «Громадські об’єднання» і пройшли відповідну перереєстрацію: зберегти традиційний порядок захисту річних програм діяльності і планів заходів для отримання держфінпідтримки; відстрочити введення в дію положень щодо необхідності внесення змін у штатні розписи керівництва організаціями та розподіл коштів у відсотках на окремі напрямки діяльності до 01.01.2020.

10. Передбачити у плані заходів Прем’єр-міністра особисту зустріч з Правлінням УСВА для обговорення проблем соціальних і медреформ.

11. На законодавчому рівні заборонити високопосадовцям (Президенту, членам Уряду, народним депутатам) закордонні санаторно-курортні відпустки.

12. Звільнити міністра соцполітики А.Реву за невиконання обіцянок, даних ветеранам війни на мітингу під стінами будинку Уряду 25.05.2018 р., оголосити догани ряду урядовців тощо.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости