​26 квітня відбудеться концерт ZonaНатхнення, присвячений Чорнобильській зоні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​26 квітня відбудеться концерт ZonaНатхнення, присвячений Чорнобильській зоні
14:19, 18.04.18
Соцпортал

26 квітня в Україні вперше буде показаний фільм-постсимфонія «Арка», знятий у зоні відчуження, переможець багатьох міжнародних кінофестивалів, а саундтрек фільму вперше прозвучить на великій сцені.

Зона, яку ми звикли вважати закритою і уникати, для деяких осіб стала зоною натхнення. Концерт ZonaНатхнення відбудеться 26 квітня о 19-00 на Поштовій площі і обов’язково змінить сприйняття Чорнобилю. В річницю аварії на ЧАЕС тут виступлять артисти, чия творчість пов’язана із цим місцем: Микита Рубченко и гурт ONUKA.Серед творів вперше на великій сцені прозвучить саундтрек до фільму-постсимфонії «Арка» у виконанні рок-колективу Микити Рубченка і оркестру НАОНІ. В цей же день Україна побачить фільм-постсимфонію на багатьох телеканалах і онлайн-ЗМІ.

Напередодні прем’єри автори «Арки» представляють однойменний сингл. Постсимфонію написали український рок-музикант, автор рок-версії Гімну України – Микита Рубченко і композитор Ярослав Мисик. Її основою стали звуки Арки та інших унікальних об’єктів зони.

У градирні і Арки виявилась неймовірна акустика, ось чому ми і використали для запису ці об’єкти – акустичні відображення приголомшливої гучності і довжини. Ніхто не каже, що ця акустика гарна, вона швидше цікава, – розповів один із авторів музики Микита Рубченко, – Одним із найяскравіших моментів для мене стала зйомка під Аркою. Дощ, вітер і холод, 30 жовтня: на підготовку було настільки мало часу, що ніхто не подумав про аеродинамічні властивості споруди. Я перебував в Арці і відчував на собі спец ефекти в 4D – ти стоїш на скаженому крижаному мокрому радіоактивному протязі, граєш, і на тебе потрійним шквалом несеться відображення звуку із запізненням в один такт…

Чорнобильська зона і зміни, що в ній відбуваються – будівництво грандіозної захисної Арки над зруйнованим енергоблоком надихнули продюсера Ірину Ніколаєнко і всю команду на створення фільму-постсимфонії «Арка». Він був знятий на території Чорнобильської зони, і вперше буде показаний для широкої аудиторії в день річниці катастрофи на ЧАЕС.

«Арка» – це мій емоційний і творчий порив. У серпні 2016 року я потрапила до Чорнобильської зони на екскурсію. Я стояла під аркою, і мені захотілося почути там звучання оркестру, – поділилася автор ідеї і продюсер Ірина Ніколаєнко, – Фільм «Арка» розповідає не стільки про трагедію, скільки про те, що у зони відчуження є майбутнє. Знайомлячи публіку з синглом «Арка», ми хочемо, щоб слухачі звернули увагу на наш фільм, закохалися в нашу музику, перейнялися нашим натхненням і прийшли на концерт на Поштову площу, щоб подивитися на те, що сталося в Чорнобилі по-іншому.

Зйомки відбувались у жовтні-листопаді 2016 року під час будівництва захисної Арки для зруйнованого четвертого енергоблоку – в безпосередній близковсті від місця аварії. За півтора року фільм «Арка» отримав на міжнародних фестивалях Європи, Америки і Азії 18 номінацій і 5 перемог: нагорода Best Music Video: Salento International FILM Festival (Соленто, Італія), Kyiv Film Festival 2017 (Київ, Україна), Creation International Film Festival (Оттава, Канада), California International shorts Festival, (Лос-Анджелес, США), нагорода CortoMusic – Visioni Corte Film Festival (Мінтурно, Італія), півфіналіст International Music Video Underground (Париж, Франція). За зйомки відповідала команда на чолі із режисером Антоном Шатохіним і кліпмейкером Радиславом Лукіним. Виконавець головної ролі – Євген Сичов.

Нагадаємо, Кабмін виділив 500 мільйонів на підтримку українського кіно.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости