​Обіцянки роботодавців: чи виконуються після прийому на роботу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Обіцянки роботодавців: чи виконуються після прийому на роботу
16:00, 15.11.17
HeadHunter

Після подекуди доволі стресового періоду пошуку роботи отримання бажаної посади дає змогу трохи розслабитися. Однак на цьому не закінчуються питання, які можуть виникнути при побудові взаємовідносин між роботодавцем і співробітником. Керівник перевірятиме на практиці професіоналізм нового працівника. Тоді як працівник дізнаватиметься, чи виконує роботодавець свої обіцянки. У своєму новому опитуванні спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна аналізували як виконуються обіцянки.

За результатами дослідження HeadHunter Україна, найпоширенішими умовами праці, які зобов’язуються надати роботодавці, є своєчасна оплата (81%) та офіційне працевлаштування (75%). Інші умови є більшою мірою мотиваційними і пропонуються менш ніж у третині компаній. Так, відвідування навчальних заходів як обіцяну роботодавцем умову зазначили 30% пошукачів. Відсутність перепрацювань або ж оплачувані понаднормові обіцялися близько третині (30%) респондентів. 23% пошукачів заявили, що їм обіцяли оплачуваний мобільний зв'язок. А 21% розраховували мати гнучкий графік роботи. 19% пошукачів зауважили, що їм було обіцяно медичну страховку. Не дуже поширеними обіцянками роботодавців є можливість працювати віддалено (15%), оплата проїзду (14%), вивчення іноземної мови (10%) та абонемент у спортзал/спортивні секції (5%).

За словами пошукачів, не в усіх компаніях виконують обіцянки у повній мірі. Разом із тим 36% роботодавців повністю виконали обіцяні умови, а от 48% – частково. І тільки 16% опитаних зауважили, що роботодавці не виконали окреслене під час прийняття на роботу коло зобов’язань

Серед обіцяних умов працівники найчастіше отримують своєчасну оплату праці, офіційне працевлаштування та оплачуваний мобільний зв'язок – по 73%, 75%, 90% відповідно. Тоді як значно рідше працівникам вдається отримати виконання таких обіцянок, як відсутність перепрацювань або ж оплачувані понаднормові (39%), відвідування навчальних заходів (54%), оплата проїзду (58%) та абонемент у спортзал (58%).

Якщо ж говорити про те, що з обіцяного є найважливішим для співробітників, то 95% респондентів назвали оплату праці. Про офіційне працевлаштування зазначили 75% опитаних. Більшість отримують виконання цих умов від роботодавця.

Разом із тим для 58% працівників важливою є відсутність перепрацювань або ж оплачувані понаднормові. За даними опитування, лише 39% подібних обіцянок були виконані. Протилежна ситуація з оплачуваним мобільним зв’язком – його забезпечують у 90% ситуацій, коли його обіцяли, однак ця умова є важливою лише для 29% співробітників.

Тож фактично більш лояльних співробітників оплачуваний мобільний зв'язок навряд чи забезпечить. А от те, що роботодавці обіцяють відсутність перепрацювань або ж оплату понаднормових і не виконують, може негативно вплинути на ставлення працівників до працедавців.

Співробітники, чиї роботодавці не виконують обіцянок, по-різному реагують на подібні ситуації. 39% респондентів порушують питання про виконання, однак замислюються про зміну роботи. Лише третина намагається діяти відкрито і наполегливо, нагадуючи про обговорені умови і вимагаючи їхнього виконання. Тільки 8% учасників опитування ніяк не реагують і продовжують працювати з тим, що є. Разом із тим, за словами 16% респондентів, обіцянки були виконані роботодавцями без нагадування чи вимог із боку співробітників.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у жовтні 2017 року. В опитуванні взяло участь 829 респондентів з різних регіонів України.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости