Епідемії грипу в цьому році вже не уникнути – медики

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Епідемії грипу в цьому році вже не уникнути – медики
10:11, 07.09.17

За даними Міністерства охорони здоров'я України, в епідемічному сезоні захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції 2017-2018 років в країні очікують три штами грипу ( "Гонконг", "Брісбен" і новий для українців штам "Мічиган").

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, установи охорони здоров'я Києва активно готуються до появи нових збудників грипу.

"В минулому році грип типу А (H1N1), до якого належить і штам "Мічиган", циркулював на дуже низькому рівні. Але, незважаючи на "неагресивність" штаму медики вважають, що в цьому році епідемії грипу вже не уникнути", – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових осіб, а також низький відсоток охоплення вакцинацією населення на тлі погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дають всі підстави прогнозувати зростання кількості хворих на 14%.

"Оскільки вірус "Мічиган " є підвидом "свинячого" грипу, то він має схожі ознаки захворювання. Його інкубаційний період становить 4-7 днів. Грип " Мічиган " відрізняється важким перебігом з великою ймовірністю виникнення ускладнень", - попередив заступник голови КМДА.

У міськадміністрації відзначили, що як тільки вірус потрапив в сприятливе середовище (на слизову оболонку ще здорової людини), він відразу починає розмноження. У хворих спостерігається підвищення температури до 38,7С - 40С, яка залишається високою протягом 3-х і більше доби.

Також у хворих може спостерігатися один або кілька таких симптомів:

  • головний біль, ломота або біль в суглобах, м'язах;
  • сонливість, слабкість, відмова від їжі;
  • кашель без відходження мокроти;
  • рясне виділення поту;
  • сухість слизових оболонок рота, носа, носоглотки.

В ході розвитку грипу стан хворого може ускладнюватися через розвиток пневмонії (первинної, вторинної або змішаної), серозного менінгіту, енцефаліту. При зараженні вірусом грипу "Мічиган" ускладнення розвиваються досить швидко і протікають складно.

"Медична спільнота столиці ретельно готується до появи нових збудників грипу. Ми оновлюємо матеріально-технічну базу лікувальних установ, закуповуємо тест-системи, діагностикуми і проводимо вакцинацію киян", - запевнив Поворозник.

Як повідомляв Соцпортал, у МОЗ радять не купувати деякі ліки російського виробництва

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости