ЗМІ показали кадри з місця вибуху ракети в Росії

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ЗМІ показали кадри з місця вибуху ракети в Росії
15:30, 25.08.19
Кореспонднт

Фотографії пошкоджених понтонів опублікували місцеві паблік в соцмережах. Людей закликають не підходити до них

У закритому паблік "Ненокса в серці моєму" у ВКонтакте з'явилися кілька фото і відео з ймовірного місця вибуху ракети Буревісник з ядерною силовою установкою, повідомляє Кореспондент з посиланням на Радіо Свобода.

На знімках видно два понтона, що знаходяться поблизу берега, один з яких помітно пошкоджений і наполовину затоплений.

Повідомляється, що 12 серпня капітан першого рангу Володимир Босий на закритій зустрічі з жителями села Ненокса, в районі якого розташований випробувальний полігон, порадив "не наближатися до предметів, викинутих за останні дні на берег".

Босий - командир військової частини 09703, яка займається обслуговуванням головного військово-морського полігону Міноборони Росії.

Фотографії понтонів у паблік супроводжуються коментарем "навіть не дивитися" в бік гирла річки Верхівка і "так виглядає смерть". Автор запису також просив не розповсюджувати фото за межі групи.

У відкритій групі Северодвинск Life 18 серпня було опубліковано відео з тими ж понтонами. Його автор тримає в руці дозиметр, який показує 5-6 мікрорентген на годину, що вписується в норму.

Однак Радіо Свобода з посиланням на експерта в сфері ядерних технологій Валентина Гібалова пише, що велика частина радіонуклідів під час вибуху потрапила в воду або була викинута в атмосферу.

Нагадаємо, що 8 серпня в Архангельській області вибухнула новітня крилата ракета з ядерною енергетичною установкою Буревісник, загинули п'ятеро співробітників ядерного центру. Після вибуху зафіксували підвищення радіаційного фону.

Через кілька днів у Росії відключилися чотири станції моніторингу ядерних випробувань, які передають дані в Організацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Пізніше їх знову включили.

Про надзвичайні події та ДТП читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости