З'явилася версія, як перемогти на Донбасі і повернути Крим

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. З'явилася версія, як перемогти на Донбасі і повернути Крим
17:20, 05.12.18
Соцпортал

Основа для досягнення переможного миру в Україні – формат переговорів «Будапешт плюс». Україна повинна нарешті визнати неефективність так званих мінських домовленостей та негайно розпочати переговори в новому поглибленому форматі «Будапешт плюс».

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці у Facebook, згадуючи, що цього дня 24 роки тому було підписано Будапештський меморандум, передає Соцпортал.

Юлія Тимошенко переконана, що нав’язувана«безальтернативність мінських угод», які чинна влада оголошувала як єдиний шлях до миру, стала головним здобутком Кремля у війні проти України.

Лідер партії «Батьківщина» впевнена в тому, що «це план Росії», який веде до остаточної втрати Донбасу. Вона нагадала, що питання повернення Криму взагалі не є предметом так званих мінських домовленостей. При Крим всі учасники «мінського процесу» просто «забули». «Але ми нікому і ніколи не дамо забути Крим», – звернула увагу Голова партії.

- Лідери США, Великої Британії та Росії підписалися під гарантіями суверенітету і безпеки України в обмін на нашу відмову від ядерної зброї. Генеральна Асамблея ООН прийняла Меморандум як офіційний документ. Пізніше свої підписи під ним поставили Франція і Китай. І саме на Будапештський меморандум ми мусимо спиратися нині на дипломатичному фронті, щоб приборкати агресора – Росію,- сказала вона.

Юлія Тимошенко наголосила на необхідності проведення переговорів у форматі «Будапешт плюс», до якого, окрім лідерів країн-підписантів, варто залучити Верховного комісара ЄС та керівництво Німеччини.

Нагадуємо:

З 4 до 7 грудня Юлія Тимошенко перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Під час робочого візиту до США лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь у круглому столі Атлантичної Ради (Atlantic Council). У круглому столі також брали участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря та голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко. Учасники обговорили питання поточної безпекової ситуації в Україні. Зокрема йшлося про наслідки та кроки, зроблені в результаті ескалації в Азовському морі,та можливість посилення санкцій.

Також, Юлія Тимошенко провела зустрічі зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, сенатором від штату Арканзас, членом сенатських комітетів з питань збройних сил та розвідки Томом Коттоном.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости