Журналіст вказав на бажання Путіна піти з Донбасу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Журналіст вказав на бажання Путіна піти з Донбасу
04:30, 17.12.17
Радіо Свобода

Президент РФ Володимир Путін під час своєї чергової щорічної прес-конференції продемонстрував, що готовий залишити Донбас.

Про це повідомив російсько-американський журналіст, письменник і фотограф Сергій Лойко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

-Що стосується Донбасу, то Путін продовжує свою стару пісню "я не я, і кінь не моя". Але якщо раніше він нахабно, зухвало брехав, то зараз він бреше якось стомлено. Це початкова стадія виходу Росії з Донбасу, - вважає журналіст.

За його словами, навіть залишивши Донбас, Путін буде намагатися підтримувати бойовиків.

-Взагалі зверніть увагу на лексику. Він говорить "з лідерами невизнаних республік", а не "ЛНР" і "ДНР". Він взагалі-то вмиває руки. Війська не виводяться, але Путін вже активно відпускає тему. При цьому він буде всіляко продовжувати підживлювати цю рану України, що гноїться, - сказав Лойко.

Він каже, що РФ може почати виводити війська з Донбасу вже до кінця 2018 року.

-Зрозумійте, у Росії українські новини – головні новини, тому що Путін весь час намагається довести громадянам для внутрішнього користування, що в Україні все дуже погано, а у них все дуже добре. Тому військова авантюра на Донбасі була потрібна з двох причин: щоб відвернути увагу від Криму і щоб створити Україні джерело роздратування, агресії. Але я думаю, що до кінця наступного року ми можемо розраховувати на початок виведення російських військ з Донбасу. Чесно скажу, я радий, що Путін буде президентом Росії, тому що він повинен довести Росію до краху. Якщо він зараз передасть комусь владу, то почнуться псевдореформи, ті ж покидьки залишаться на ключових позиціях. Росія тому і не стала демократичною країною, що свобода їй дісталася безкровно. Росія або загине, або отримає свободу, -констатує журналіст.

Як повідомляв Соцпортал, Саакашвілі пояснив, чому Путін боїться Кучму.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости