З в'язниці під Києвом ледь не відпустили небезпечних злочинців

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. З в'язниці під Києвом ледь не відпустили небезпечних злочинців
22:45, 30.01.19
Соцпортал

З в'язиці у Бучі під Києвом ледь не відпустили двох особливо небезпечних злочинців.

- Прокуратурою Київської області упереджено передчасне умовно-дострокове звільнення двох засуджених від відбування покарання з Бучанської виправної колонії № 85, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено грубі порушення вимог кримінального та кримінально-виконавчого законодавства при розгляді питання про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання.

Встановлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо направлення до суду клопотань про умовно-дострокове звільнення 2 засуджених, які за період відбування покарання не приймали участі у програмах диференційовано виховного впливу, а також фактично не залучались до оплачуваної суспільно корисної праці в колонії.

В матеріалах особової справи засуджених виявлено відсутність документів, що підтверджують їх виправлення, доведене сумлінною поведінкою і ставленням до праці, як того вимагає стаття 81 Кримінального кодексу України.

Реагуючи на вищезазначені порушення прокуратурою області внесено вказівку, в тому числі з вимогою скасувати незаконні рішення. На даний час також вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

Законність застосування до засуджених заохочувальних норм перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Разом з тим нагадаємо, що:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости