​Всупереч забороні суду в Поліському заповіднику планують відкрити шахти

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Всупереч забороні суду в Поліському заповіднику планують відкрити шахти
13:37, 03.04.18
ЕПЛ

З реєстру ОВД екологам ЕПЛ стало відомо, що ТОВ «ПЕРЖАНСЬКА РУДНА КОМПАНІЯ» заявила про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля.

Діяльність стосуватиметься видобування берилію Пержанського родовища, що знаходиться на території Олевського району Житомирської області в районі сіл Перга, Рудня Перганська, Юрово.

Як ми повідомляли раніше, вся територія родовища потрапляє до меж Поліського природного заповідника, а також частково – заказника «Микитче» та Регіонального ландшафтного парку «Словечанський кряж». Саме з цієї причини розробка родовища не велася до цього часу. Варто зазначити, що в минулому дана територія потрапила до зони розміщення радіаційного сліду від вибуху на ЧАЕС. Неможливість господарського використання території внаслідок радіаційного забруднення в минулому дозволила добитися створення тут однієї природоохоронної території з найвищим ступенем заповідності – Поліського природного заповідника.

Вже у січні 2018 року прокуратура Житомирської області звернулась із позовами до Житомирського окружного адміністративного суду та скасування рішень обласної ради № 864 від 02.11.2017 року (провадження № 806/468/18) та № 864 від 02.11.2017 (провадження № 806/468/18).

На даний час в обох провадженнях судами прийняте рішення про забезпечення позову, тобто дія оскаржуваних рішень зупинена до прийняття судами остаточного рішення.

Ігноруючи цю заборону, гірнича кампанія продовжує процес погодження видобутку.

Нагадаємо, у Луценка працюють прокурори, які посадили його за часів Януковича.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости