Відповідальне лідерство у світлі прийдешніх виборів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Відповідальне лідерство у світлі прийдешніх виборів
11:48, 25.03.19
Соцпортал

Дослідження громадської думки показують запит на оновлення стратегічного курсу країни.

Вже п'яте поспіль дослідження знаних соціологічних агенцій, цього разу - УІСД Яременка та Соціомоніторинг, показує, що у другий тур виходять Тимошенко та Зеленський. Як бачимо, вкрай низькі рейтинги влади, постійні скандали та порушення закону спричинили до небувалого розчарування державними інститутами та їх очільниками. Використовуючи награбоване, діюча влада намагається підкупити виборців грошима.

Але сподівання, що українці масово продадуть свій голос, виявляються марними. Опозиція здійснює важливі зусилля, щоб вибори пройшли без порушень закону. Викрито мережі з підкупу, організовані у кожній області України. Ситуація з зароблянням коштів на армії стала “лебединою піснею” нинішнього глави держави, поставивши хрест на його подальшій політичній кар’єрі.

Сьогодні існує потужний запит на відновлення суспільства в цілому та на відповідального лідера в особі майбутнього Президента.

Щоб відбутися як держава, Україна має здійснити значні соціальні зміни в усіх сферах життя. Економіка має спиратися на потреби людей, тому відповідальний лідер повинен знати, що відбувається в суспільстві, зустрічатись з виборцями, відчувати “нерв” сучасного українського життя. Показовим в цьому плані є тур Юлії Тимошенко регіонами - політик показує небайдужість та відверте спілкування з українцями. Вміння вислухати проблеми громадян і запропонувати стратегічні рішення на рівні керівництва державою - ось рецепт успіху відповідального лідера. Отже, запит суспільства на оновлення політики буде втілений на нинішніх виборах Президента.

Вибір насправді досить простий - між діючою владою та змінами. Відчуття справедливості і гордості за свою країну має повернутись в наші оселі. А це і справедливі ціни та нормальні тарифи, розвиток інтелектуального потенціалу і створення робочих місць. Освіта і наука повинні стати безумовним пріоритетом державного фінансування. Тому що без виховання нового покоління годі й думати про економічний розвиток. Старість має бути забезпечена, а пенсії індексуватись відповідно до реальних цін у магазинах, а не за принципом “затягнути пояси”. Важливим є питання повернення миру, але не ціною здачі національних інтересів, а через нарощування потужностей українських армії та дипломатії. Майбутній лідер має на високому рівні спілкуватися з представниками інших держав, а не ходити з простягнутою рукою по всьому світу, як це відбувалось останніх 5 років.

Лише переборовши ганебну політику діючої влади, можна сподіватись на гідне майбутнє в нашій державі.

Програма “Новий курс” Юлії Тимошенко передбачає ці зміни і відповідальне лідерство. Багаторічна робота проведена експертами і розробниками програми повинна втілитись у життя.

31 березня 2019 року стане точкою відліку нової України. Залишилось відвідати свою виборчу дільницю та віддати голос за новий курс України.

Андрій Багінський, Кандидат політичних наук

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости