Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж землі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж землі
14:25, 11.12.17
kyiv.ba.org.ua

Завдяки «Батьківщині» Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Свої голоси за законопроект аграрного комітету № 7350, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на рік, віддали 236 депутатів Верховної Ради України. Парламентська фракція партії «Батьківщина» одностайно підтримала цей законопроект, передає прес-служюа партії.

Це голосування відбулося завдяки наполегливій праці як депутатів “Батьківщини”, так і фермерів, приватних землевласників, представників аграрних профспілок та всіх небайдужих до долі своєї країни громадянами.

Столична “Батьківщина” 7 грудня вийшла на акцію-протест під Верховну Раду з прапорами «Батьківщини» та гаслами, в яких закликала народних депутатів продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Юлія Тимошенко закликала політиків не допустити розбазарювання безцінного національного скарбу, а створити умови для того, «щоб в Україні було 2,6 мільйона фермерських господарств, як у Польщі, а не 30 тисяч, як це є зараз в нашій країні».

Нагадаємо, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7350-3 авторства Юлії Тимошенко, який передбачав продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі до 2023 року, при цьому власники паїв матимуть змогу продати свою землю державі за ринковими цінами. Однак Верховна Рада проголосувала за компромісний варіант закону з продовженням мораторію на рік.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости