Вчителі стануть заробляти більше - міністр освіти

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Вчителі стануть заробляти більше - міністр освіти
17:00, 06.07.19
Центральний

Більше почнуть заробляти: вихователі в дошкільних закладах, молоді вчителі, майстри виробничого навчання.

Педагоги стануть багатшими, заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час свого візиту на Полтавщину. Про це повідомляє Полтавський телеканал Центральний.

За словами чиновниці, фахівці із досвідом отримають підвищення на 10%, молоді спеціалісти – до 60%. Крім того, вже за 3 роки в Україні з'явилося 400 філій опорних шкіл та понад 1 тисяча автобусів на підвіз учнів до цього місця навчання.

Наразі в міністерстві готують реформу оплати праці педагогічних працівників. Це дозволить збільшити зарплатню наступним категоріям: вихователям в дошкільних закладах, молодим вчителям, майстрам виробничого навчання.

" Для тих, хто зараз отримують високу оплату праці, отримають більше на 10%, а зарплатня вищевказаних педкатегорій зросте на 60%. Ми зможемо втримати молодого вчителя. Він приходить і не має стажу, не має тих надбавок та категорій. І як результат – він не втримується в школі, навіть якщо любить цю професію", - заявила Гриневич.

Зараз учитель початкової школи без стажу отримує зарплату до 6 тисяч гривень. Викладач з вищою категорією і значним професійним стажем може отримувати 11-12 тисяч гривень за ту саму роботу.

Кабінет міністрів України хоче скасувати єдину тарифну сітку в оплаті праці педагогів. Так, зарплата вчителя повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат.

"Зараз МОН складає календарний план виконання положень закону "Про освіту", щоб показати, як змінюватиметься оплата праці педагогів. У ньому сказано, що зарплата вчителя повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Але у перехідних положеннях зафіксована дата, до якої ми повинні обов'язково прив'язатися: у 2023 році мінімальний посадовий оклад освітян повинен становити не менше, ніж 4 мінімальні прожиткові мінімуми. Є конкретна дата, і ми маємо показати, як до неї йдемо", – розповіла міністр освіти та науки України Лілія Гриневич

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости