Вчені виявили несподівану користь сімейного життя

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Вчені виявили несподівану користь сімейного життя
19:30, 01.12.17
Science Alert

Масштабне дослідження показало, що у людей, які ніколи не вступали в шлюб, ризик старечого недоумства на 42 відсотки вище.

Такі дані вдалося отримати завдяки аналізу історій хвороби понад 800 тисяч людей.

Робота під керівництвом психіатра Ендрю Соммерлада з Університетського коледжу Лондона, об'єднала дані 15 досліджень про людей зі США, Європи, Південної Америки та Азії.

Після дослідження 812 047 історій хвороби, команда виявила, що для одинаків розвиток старечого недоумства на 42% більш імовірний, ніж для осіб, які перебувають у шлюбі. Для вдівців цей показник був на 20% вище, ніж для людей, які залишалися в шлюбі під час досліджень.

-Одружені люди, як правило, ведуть більш здоровий спосіб життя і більш соціально активні. Це може пояснити, чому вони менш схильні до розвитку недоумства, - говорить Ендрю Соммерлад.

Вчені підкреслюють, що не можуть робити однозначних висновків щодо причин захворювання, але соціальна ізоляція дійсно грає роль в розвитку деменції або старечого недоумства. Що стосується сімейного життя, воно дає кілька відчутних переваг: приємне спілкування, турботу про здоров'я, соціальну та фінансову підтримку.

Таким чином, когнітивні функції людини захищає не саме одруження, але умови сімейного життя. "Подружжя можуть допомогти стимулювати здорові звички, звернути увагу на здоров'я свого партнера", - відзначають вчені.

Судячи з усього, соціальна участь є одним з позитивних наслідків вступу в шлюб. Таким чином, самотні люди повинні докласти зусиль, щоб уникнути соціальної ізоляції.

Як повідомляв Соцпортал, у пожежі загинула ціла сім'я, включаючи немовля.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости