Вчені переконують, що на астероїдах можна добувати корисні копалини

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені переконують, що на астероїдах можна добувати корисні копалини
19:27, 25.02.19
cikavosti.com

Група вчених вважає, що на астероїдах цілком можливий видобуток корисних копалин, але проводити його треба не на поверхні, а зсередини небесних тіл.

Про це повідомляють cikavosti.com, передає Соцпортал.

Вчені Віденського університету прийшли до висновку, що видобуток корисних копалин на астероїдах більш реалістичне, якщо його вести зсередини небесних тел. Препринт їх наукової роботи опубліковано в репозитарії arXiv.

Фахівці припустили, що можна використовувати відцентрову силу, яка виникає при обертанні небесного тіла, як джерела штучної гравітації. Дослідники змоделювали сценарій, при якому космічна станція для видобутку копалин знаходиться всередині астероїда діаметром від 100 до 500 метрів.

У результаті з’ясувалося, що навантаження, які виникають в результаті дії відцентрової сили,знаходяться в межах, достатніх для збереження міцності порід. Відзначається, що якщо відомий склад і щільність порід, а також внутрішня структура астероїда, то на ньому можливе розміщення бурів.

У такому разі видобування корисних копалин слід починати з центру астероїда у напрямку до його поверхні. Крім того, споруда внутрішніх помешкань дозволить захистити гірничодобувну команду від дії космічної радіації.

Вчені попереджають, що при розрахунку міцності порід слід, однак, враховувати, що зліт і посадка космічного корабля змінює момент імпульсу астероїда, сприяючи його уповільнення або прискорення.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости