Вчені: 50% води планети Земля «прийшла» з космосу

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені: 50% води планети Земля «прийшла» з космосу
07:53, 03.05.19
Громадське

Американські вчені стверджують, що вода "залетіла" на астероїдах та кометах, що врізалися в атмосферу Землі. З водою разом залетіли й молекули органіки, що дали життя на планеті.

Вчені Університету Аризони провели дослідження, яке говорить на користь теорії про те, що значна частина води на Землі «прилетіла» з космосу.

Учені дослідили зразки породи кам’яного астероїда Ітокава і знайшли там багато води, хоча донедавна він вважався «сухим».

Автори дослідження провели підрахунки і визначили, що за мільярди років астероїди, які падали на Землю, принесли із собою приблизно половину всієї води планети — близько 700 мільярдів мегатонн.

Учені вважають, що їхні розрахунки є підставою вважати дуже правдоподібною теорію щодо занесення води з космосу попри те, що поки вони дослідили лише один астероїд. Цей об’єкт складається з мінералів, багатих на кремній. Такі астероїди є одними з найрозповсюджених у Сонячній системі.

Дослідники вважають, що Ітокава утворився під час формування Сонячної системи. У 2005 році японський зонд «Хаябуса» сів на поверхню астероїда і взяв зразки породи. Апарат доставив їх на Землю в 2010 році.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости