​Вагомість обладнаного шкільного кабінету хімії

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. ​Вагомість обладнаного шкільного кабінету хімії
17:16, 02.07.19
Соцпортал

Роль шкільного кабінету хімії, як творчої лабораторії, де зібрано все необхідне для проведення уроків, лабораторних і практичних робіт, факультативних та позакласних занять, виховної роботи з учнями, має величезне значення в досягненні високих результатів школярів при освоєнні програмних тем з даного предмету.

Вивчення будь-якої шкільної дисципліни передбачає отримання учнями не тільки теоретичних знань, але й практичних умінь, наочних уявлень про досліджувані предмети, процеси або явища. А щоб у школярів формувався активний пізнавальний інтерес до тієї чи іншої дисципліни, сам навчальний процес повинен носити яскравий, наочний і різнобічний характер. Тому створення навчального кабінету-лабораторії для творчої роботи вчителя та успішного навчання школярів – актуальне завдання сучасної української школи. Це досягається завдяки естетичному оформленню навчального кабінету, його профільному дидактичному і технічному оснащенню.

Що повинно бути в кабінеті хімії

Кабінет хімії повинен бути оснащений демонстраційними та навчальними колекціями, моделями й пристосуваннями, тематичними наочними посібниками з різних розділів органічної та неорганічної хімії, мати необхідну кількість лабораторного посуду. Це:

  • роздаткові набори та спеціальні місткості (пробірки, воронки, колби, мензурки, мірні склянки), необхідні для проведення дослідів, практичних, дослідницьких і лабораторних робіт;
  • прилади загального призначення і демонстраційні. Наприклад, за допомогою яких проводиться ілюстрація хімічних законів, отримання різних хімічних речовин тощо;
  • лабораторні мікроскопи, ваги, термометри, спиртівки, плитка електрична та інше.

Подання і розуміння, як саме відбуваються конкретні хімічні процеси, можна отримати лише в результаті проведення належного досліду, з використанням певних приладів і реактивів гарантованої якості. Тому «арсенал» кабінету хімії, звичайно ж, неможливо уявити без наявності хімреактивів в достатній кількості і комплектації. Робота, пов'язана з обладнанням сучасного шкільного кабінету-лабораторії по предмету «хімія», процес досить тривалий. Його оснащення вимагає періодичного поповнення, оновлення та удосконалення.

У магазині «Лабора», що має свої виробничі потужності, можна замовити й придбати обладнання, а також оснащення для нової української школи, як загального призначення, так і для кабінетів з різних навчальних дисциплін — https://labora.com.ua/catalog/kabinet_himi. Вся продукція сертифікована, безпечна, відповідає санітарно-гігієнічним нормам, що пред'являються до товарів, призначених для використання в навчальних закладах. Менеджери «Лабори» готові надати всебічну допомогу у виборі необхідного обладнання та проконсультувати з усіх питань, пов'язаних з оснащенням шкільних кабінетів. Доставка товару можлива в будь-яке місто України.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости