В Україну повернулися 54 ув'язнених з ОРДЛО

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. В Україну повернулися 54 ув'язнених з ОРДЛО
15:00, 12.09.19
Соцпортал

12 вересня на мосту в місті Щастя Луганської області відбулася передача 54 засуджених з окупованої території.

Про це в Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова

- Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулась передача засуджених громадян України, які перебували в пенітенціарних установах на момент окупації частини Луганської області, - написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що під час передачі від представників «ЛНР» отримано 54 особи. Серед них наймолодшому – 26 роки, а найстаршому – 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та м. Києві.

За її словами, відразу після проходження усіх необхідних процедур одну особу сьогодні ж буде звільнено, у зв’язку із закінченням строку відбування покарання. Також, передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені особи зможуть звернутися до судових органів в порядку апеляції або касації. Право цих громадян на вільний доступ до правосуддя буде відновлено

Уповноважена зауважила, що з грудня 2018 року до сьогодні з окупованої частини Луганської області було отримано 373 засуджених громадянина України, а з Донецької – 13, з них 105 осіб – звільнено.

Та наголосила, що робота в даному напрямку продовжується та перебуває під особистим контролем президента України Володимира Зеленського.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости