В Україні зібрали менше цукрових буряків, ніж минулого року

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні зібрали менше цукрових буряків, ніж минулого року
17:22, 07.12.18
НАЦУ «Укрцукор»

В Україні цього року зібрали на 1 мільйон тонн менше цукрових буряків, ніж минулого року.

Про це Соцпортал повідомили у НАЦУ «Укрцукор».

При цьому, середня врожайність зросла, але на зменшення загальної врожайності вплинуло зменшення посівних площ.

- В поточному сезоні було накопано 13,5 млн т цукрових буряків, що майже на 1 млн т менше ніж минулого року. Попри погані погодні умови, хвороби та шкідників, виробники змогли отримати найвищий показник середньої урожайності - 49,4 т/га, - розповів аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Найурожайнішими в цьому році стали Львівська, Вінницька та Київська області із середньою урожайністю коренеплодів 55-60 т/га. Найгірші показники на Харківщині — 37,0 т/га та Кіровоградщині — 34,8 т/га. Чимало господарств, переважно Західних та Центральних областей України, отримали на окремих полях урожайність понад 80 т/га.

- Враховуючи значне зменшення посівних площ в поточному році, польові роботи із копання та вивезення врожаю затягнулися, - зазначив Долінський.

Окрім того, проблеми зі зберіганням і погодно-кліматичні умови другої половини літа спричинили аномально низьку цукристість коренеплодів. Середня цукристість коренеплодів цього року в Україні становить — 16,3%, що нижче на 7% ніж за останні 3 роки.

Нагадаємо, в Україні почали зростати ціни на буряк.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости