В Україні закінчуються запаси хлору для знезараження води

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні закінчуються запаси хлору для знезараження води
10:16, 07.07.18
Київводоканал

Через це на всій території держави може бути припинене централізоване водопостачання.

В середині червня«Дніпроазот», що є виробником рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим,на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства Українивиникла складна ситуація з подальшимзнезараженнямпитної води. На деяких підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб, - повідомляє Київводоканал.

Про ситуацію що склалася Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила Уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору.

23 червня 2018 рпроведено виїзне засіданняв Дніпровській ОДА, де були начебто досягнені домовленості з керівництвом Дніпроазоту по відновленню виробництва хлору. Але, на жаль, і досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю.

5 липня, про цю ситуацію було повідомлено на засіданні міжфракційного об’єднання народних депутатів «Питна вода».

Також для вирішення питання з реагентами для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання проведена спільна нарада представниківводоканалів, постачальників дезінфектантів, представників постачальників обладнання для альтернативних методів знезаражування. В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та іншихпроцедур займаєбільше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо.

Поставки хлору в цистернах з Європи (Румунія) дуже проблематичні. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифікованіна території Україні. В цистернах хлор отримують Київ,Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже,іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання по терміновому запуску виробництва, немає.

Таким чином, якщо завод терміново не відновить свою роботу, товже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережув деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена.

Як повідомляв Соцпортал, водосховище під Києвом заповнили медузи.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости