В Україні впали закупівельні ціни на молоко

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні впали закупівельні ціни на молоко
19:12, 30.03.19
Інфо-Шувар

На думку експертів падіння закупівельних цін на молоко пов’язане із тим, що вітчизняні виробники молочної продукції в більшості орієнтовані на РФ.

Про це повідомляє Інфо-Шувар з посиланням на Асоціацію виробників молока, передає Соцпортал.

З початку 2019 року 1 л молока екстра-ґатунку подешевшав на 70 коп. і нині коштує 9,5 грн.

В Асоціації занепокоєні стрімким зниженням закупівельних цін на молоко-сировину.

Переробні підприємства стрімко знижують закупівельні ціни на молоко-сировину на внутрішньому ринку, попри цілком обґрунтоване очікування стабілізації вітчизняного ринку на тлі впевненого зростання цін на молочну сировину в світі.

Основною причиною переробні підприємства називають заборону постачати свою продукцію до країн СНД: Россільгоспнагляд оголосив про посилення контролю за ввезенням сирного продукту з країн СНД, зокрема Білорусі, куди українські переробники збувають свій продукт.

За словами віце-президента АВМ Ганни Лавренюк, у 2013 році 70% експорту молочної продукції постачалося на ринок Росії.

Сьогоднішня ситуація змушує констатувати, що за роки агресії Росії проти України переробна галузь так і не спромоглася достатньою мірою переорієнтуватися на нові продукти й нові експортні ринки. Вітчизняний ринок молочної продукції, а разом із ним і молока-сировини, залишається залежним від РФ. Це ставить під загрозу всю галузь молочного скотарства.

За її словами, коли Россільгоспнагляд посилив контроль ввезення сирного продукту, переробники рахують втрати, і свої збитки і прорахунки намагаються перекрити за рахунок зниження цін на молоко-сировину.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости