​В Україні припинять закупівлю тварин для державних цирків

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​В Україні припинять закупівлю тварин для державних цирків
13:00, 07.10.19
Олександр Тодорчук

Закупівлю нових тварин для держаних цирків припиняє Міністерство культури України. Нині створюється робоча група, яка має якомога швидше розробити план виведення тварин із держцирків.

Про це у Facebook повідомив засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук.

Після десятка акцій, петицій і протестів ми нарешті отримали шанс заборонити цирки з тваринами. Тиждень тому я мав персональну зустріч із міністром культури. Готувався до тривалої дискусії та обміну аргументами, втім досить швидко ми з Волоимиром Бородянським (міністр культури України, - ред.) зійшлися на думці, що українські цирки мають бути без тварин. І крапка. Вже зараз Мінкульт припиняє придбання нових тварин та створює робочу групу, що має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків. Попереду нас очікує протидія цирків та створення максимально гуманного до тварин плану. Але головне - вперше маємо чітку і однозначну позицію міністерства, - написав Олександр Тодорчук.

За даними Олександра Тодорчука, нині у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі працюють сім державних цирків. За останні роки активісти досягли локальних заборон пересувних цирків у десятках міст України.

Залишаються державні цирки. Вони фінансуються із бюджету, тож удар батогом сплачує кожен платник податків. Прийшов час припинити цей садизм. Далі - повна законодавча заборона та розвиток українського цирку без тварин, - додав Олександр Тодорчук.

Всі київські новинив розділі #Київград на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости