В Україні почали продавати турецькі помідори

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні почали продавати турецькі помідори
20:08, 23.11.18
Аграрії разом

За оцінками експертів, вже на початку грудня саме томати з Туреччини будуть домінувати на українському ринку.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Аграрії разом.

На ринок України надійшли перші партії томата виробництва Туреччини. Як і прогнозувалося раніше, ціни на перші партії імпортного помідора встановилися в діапазоні 36-38 грн / кг ($ 1,3-1,37 / кг), в залежності від обсягу партії. При цьому практично весь турецький томат реалізовувався через оптові ринки, так як більшість мереж супермаркетів продовжували працювати з законтрактованими обсягами вітчизняної продукції.

За словами учасників ринку, запасів українських помідорів ще досить і активна торгівля даною продукцією буде можлива ще мінімум 7-10 днів. Проте, слід зазначити, що залишкові партії вітчизняного томата, який пропонується на ринок, далеко не завжди стандартної якості.

Ряд комбінатів проводять зачистку, частина продукції знаходиться на дозріванні, через що до кінця нинішнього тижня ціни на українські помідори зберегли досить широкий діапазон 20-35 грн / кг ($ 0,72-1,26 / кг).

За очікуваннями гравців українського ринку, кількість пропозицій томату з Туреччини буде поступово збільшуватися, і вже з початку грудня, саме ця продукція буде становити основний обсяг помідорів на ринку України.

Нагадаємо, Україна суттєво скоротила експорт слив.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости