В аеропорту Бориспіль виявили контрабандних птахів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В аеропорту Бориспіль виявили контрабандних птахів
18:06, 17.01.19
прес-служба ДФС

Громадянин Лівану за підробленими документами намагався через аеропорт Бориспіль вивезти з України партію щиглів на 80 тисяч гривень.

Про це Соцпортал повідомили у прес-службі ДФС.

До одного з підрозділів митного поста «Аеропорт «Бориспіль»» для розміщення вантажу «живі птахи – щиглі» на склад тимчасового зберігання та для подальшого його митного оформлення звернувся громадянин Лівану.

До митного контролю іноземець, зокрема, подав Довідку на бланку одного з громадських об’єднань, яке опікується охороною птахів та дрібних хатніх тварин, відповідно до якої загальна вартість птахів становить – 80 тис. грн.

Митники вирішили ретельно перевірити супровідні документи на вантаж і не помилилися. Згідно з відповіддю зазначеного громадського об’єднання, воно не є організацією, що вирощує, розводить, чи продає будь-яких птахів.

Статутом діяльності об’єднання передбачено винятково реєстрація птахів, які були виведені в неволі членами організації (заводчиками або розплідниками) за їх заявами. Крім того, у відповіді йшлося, що вказаний громадянин Лівану дійсно є членом даного об’єднання. Разом з тим зазначалося, що процедура отримання дозволу на вивезення живих птахів за межі митної території України Статутом об’єднання не передбачена.

Будь-яких додаткових документів на закупівлю живих декоративних птахів іноземець не надав.

Враховуючи наведене, громадянин Лівану вчинив дії, спрямовані на переміщення товару «птахи живі – щигли» у кількості 1600 шт. через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів підроблених документів, а саме Довідки на бланку підприємства громадської організації.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Птахів вилучено до винесення судом рішення у справі. Вони передані до одного з профільних обласних закладів на відповідальне зберігання.

Нагадаємо, вчені з'ясували як самки хвилястих папужок обирають собі самців.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости