В 2018 році місцеві бюджети нечувано зростуть, - прогноз

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В 2018 році місцеві бюджети нечувано зростуть, - прогноз
22:00, 13.04.18
прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

За прогнозними розрахунками місцеві бюджети за результатами 2018 року зростуть до 230 млрд грн.

Про це під час селекторної наради з областями щодо впровадження реформи децентралізації та реалізації пріоритетних проектів у 2018 році повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що «протягом січня-березня 2018 р. до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 51,6 млрд грн. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року 10 млрд. гривень». При цьому, по 13 областях забезпечено темп приросту надходжень вище середнього по Україні. Найвищі темпи – у Полтавській, Сумській, Волинській областях.

Найбільший приріст забезпечено по податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку, зокрема:

податок на доходи фізичних осіб – приріст 28,4% або 6,5 млрд грн. У 16 регіонах з 25-ти темп росту вище середнього по Україні;

єдиний податок – приріст 29,4% або 1,6 млрд грн. У 12 регіонах з 25-ти темп росту вище середнього по Україні.

- Це не просто кошти, які внаслідок фінансової децентралізації отримують місцеві бюджети, це можливість реалізовувати на місцях проекти, спрямовані на підвищення якості послуг – в освіті, медицині, адміністративних послугах тощо. На цей рік ми визначили 5 пріоритетних проектів. Розробили рекомендації з їх впровадження: створення сучасних ЦНАПів, Нового освітнього простору, Центрів безпеки громадян, сучасних амбулаторій, а також ще один напрям – дитячі сімейні будинки. Завдання головам ОДА та органам місцевого самоврядування – готувати проекти і впроваджувати їх, - зазначив Геннадій Зубко.

Селектор відбувся за участі голів ОДА, профільних заступників з питань децентралізації, керівників регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування.

Раніше Соцпортал повідомляв, що майже половина українців вважають, що децентралізація вирішить проблему нерівномірного фінансування регіонів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости