Укрзалізниця стала перевозити більше пасажирів до Європи

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Укрзалізниця стала перевозити більше пасажирів до Європи
08:31, 11.01.19
прес-служба Укрзалізниці

Найбільш популярними напрямками є польські міста Перемишль та Варшава. Потяги до цих міст завантажені майже на 100%.

Про це Соцпортал повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

У 2018 році Укрзалізниця перевезла у напрямку Європейського Союзу 676 тисяч пасажирів, що майже у 2 рази більше відповідного показника 2017 року, коли мандрувало 369 тисячі пасажирів. Також у минулому році на 7,2% збільшилась кількість перевезених пасажирів у внутрішньому сполученні. Про це розповів керівник Укрзалізниці Євген Кравцов під час засідання Кабінету Міністрів України.

- Наразі спостерігаємо стрімкий розвиток міжнародного залізничного сполучення з країнами ЄС. Це стало можливим завдяки політиці Укрзалізниці дотримуватися балансу гідного рівня комфорту та лояльних тарифів. Компанія впевнено конкурує з авто- та авіатранспортом у пасажирських перевезеннях до близького зарубіжжя, – прокоментував Євген Кравцов.

Зокрема, у новому графіку руху пасажирські поїзди курсують до низки важливих туристичних та бізнесових центрів Європи: Варшави, Відня, Будапешта, Вільнюса, Риги, Бухареста, Кошице, Кракова, Дебрецена, Любліна та інших. Загалом у міжнародному напрямку курсує 40 поїздів, із них 20 – до країн Європи. Найпопулярніші напрямки до Варшави та Перемишля: поїзди завантажені на 90 %.

Відзначається, що наприкінці минулого року розпочали курсувати у складі поїздів № 749/51-52/750 безпересадковий вагон Київ – Вроцлав, поїзд № 33/34 Мукачево – Будапешт, міжнародний поїзд № 32/31 «Чотири столиці» за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига.

Нагадаємо, стало відомо, скільки пасажирів обслужив аеропорт Бориспіль.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости