Українцям пророкують чергове підвищення цін на газ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Українцям пророкують чергове підвищення цін на газ
21:00, 13.11.18
Соцпортал

А все через вкрай неконкурентні заробітні плати. Директора облгазів хапаються за голову, вже сьогодні ситуація патова - відчувається хронічний брак людей. Йдеться, зокрема, про робітничі спеціальності - майстрів, аварійників, слюсарів. Тих, на кого населення розраховує в критичних ситуаціях. Сьогодні ще дивом вдається утримувати персонал, шукати мотивацію. Втім, навіть при усіх менеджерських талантах резерву вистачить щонайбільше на 2-3 роки.

Прес-служба ПАТ «Київоблгаз» підтвердив у коментарі Соцпорталу, що підприємство відчуває дефіцит кваліфікованих робітничих кадрів. Підприємство просто не може запропонувати конкурентної оплати праці. Там пояснюють - все впирається в несправедливе тарифоутворення.

- Зарплата газовиків обмежена тарифом на розподіл природного газу, що є складовою ціни на газ. Ця складова не змінювалася з 2016 року. З діючої ціни природного газу для населення в розмірі 6,96 грн. / М куб. облгаз в середньому отримує лише 51 копійку, - кажуть в «Київоблгазі».- Рівень заробітної плати газівників на третину менший, ніж у промисловості, і на 50% відстає від середнього по енергетиці.

У консалтинговій компанії розповідають, тариф для операторів газорозподільних компаній (облгазів) останній раз переглядався ще у 2015 році. І хоча з того часу НАК «Нафтогаз» підняв ціну для підприємств більше ніж у два рази, власне, для тих, хто віддає газ населенню - нічого не змінилося.

- Чинний тариф на розподіл газу покриває економічно обґрунтовані витрати компаній на третину. І уявіть, з цієї суми ще потрібно запропонувати співробітникам конкурентну заробітну плату. А відсутність кваліфікованого персоналу в облгазах - це наша з вами безпека! Життя і здоров'я кожного, хто користується природним газом.
Фахівці запевняють: Тариф потрібно переглядати! І чим швидше, тим краще! Адже якщо ця тенденція збережеться, вже через 2 роки за відомим всім з дитинства номером «104», можливо, не буде кому підняти слухавку.

Напомним, на Західній Україні у будь-який час може статися землетрус.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости