Українці зможуть контролювати витрати на ремонт доріг

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Українці зможуть контролювати витрати на ремонт доріг
23:20, 12.09.19
Економічна правда

На баланс Міністерству інфраструктури передано аналітичний веб-портал “прозора інфраструктура”, на якому розкриваються дані про ремонт і будівництво автомобільних доріг в Україні

Про це повідомляється на урядовому порталі, пише Економічна правда

“Прозора інфраструктура” – це портал відкритих даних про інфраструктурні проекти, які впроваджуються за державні кошти. Сьогодні на порталі розкривають дані про ремонт та будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення”, – йдеться в повідомленні.

Передача порталу відбулася під час спільного брифінгу віце-прем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра інфраструктури Владислава Криклія та директора програми “Ініціатива прозорості інфраструктури” (CoST) Джона Хокінса.

Міністр цифрової трансформації зазначив, що портал створено ініціативою CoST Ukraine, які є переможцями торішнього конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data.

В кінці липня цього року CoST за фінансової підтримки USAID/UK aid проекту “Прозорість та відповідальність у державному управлінні та послуги/TAPAS” створила аналітичний модуль, що дозволяє моніторити проведені тендери у сфері будівництва, ремонту та реконструкції доріг загального користування.

Тепер же завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації та USAID/UK aid цей модуль вдосконалюють і доповнять функціями, які дозволять Мінінфраструктури, представникам бізнесу, журналістам та громадськості отримувати комплексну інформацію про стан дорожньої галузі або конкретного проекту, проводити якісний моніторинг і контроль за використанням публічних коштів.

Зокрема, після передачі порталу в Мінінфраструктури, крім даних про тендери з ProZorro, веб-портал буде отримувати дані з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів spending.gov.ua. Це дозволить моніторити реальні витрати за проектами.

Крім того, на порталі розкриватимуть інформацію державні адміністрації всіх областей України. Зараз це роблять тільки 6 з 24-х.

Також буде додано модуль, який дозволить кожному отримати інформацію про ремонт доріг державного та місцевого значення.

“База даних порталу буде доповнена інформацією про будівництво та ремонт доріг з початку роботи Prozorro в Укравтодорі (від 2016 року), що дозволить мати ще більш повну картину учасників ринку”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що модернізований веб-портал з розширеним функціоналом аналітичного модуля запрацює через півроку.

“Оновлений інструмент дозволить побачити, як відбуваються закупівлі дорожніх робіт, і дізнатися інформацію про конкурентів. Завдяки порталу громадські активісти також зможуть контролювати ефективність використання публічних коштів при впровадженні інфраструктурних проектів та виявляти ризики корупції”, – наголошується на урядовому порталі.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости