Українці розповіли, чому йдуть з роботи і шукають нову

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Українці розповіли, чому йдуть з роботи і шукають нову
21:10, 24.04.18
hh.ua

Питання звільнення та/або скорочення також є частиною робочого процесу. У своєму новому дослідженні спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна дізнавалися, що роблять співробітники по відношенню до компанії, з яких їх було звільнено, і яку допомогу хотіли б отримати у разі скорочення.

- Мало кому вдається пройти трудовий шлях, не стикнувшись зі звільненнями. Серед респондентів, що взяли участь в опитуванні, 86% доводилося звільнятися/потрапляти під скорочення, - йдеться у релізі.

Попередні опитування hh.ua показали, що 44% респондентів змінюють роботу раз на 2-4 роки.

При цьому 18% роблять це набагато рідше – раз на 5-7 років. Тих, хто змінює місце роботи в середньому раз на рік, виявилося 13%. Ще менше виявилося тих, хто ніколи в житті не змінював роботу, – 5%. Чому українці змінюють роботу, як часто і де шукають.

Найпоширенішою причиною для звільнень є власне бажання – 59%.

Не рідкістю є також звільнення у зв’язку зі скороченням штату (29%), реорганізацією компанії (20%) та закриттям офісу (13%). Майже кожному десятому доводилося йти з роботи у зв’язку із невдоволенням керівництва якістю виконуваної роботи. 4% стикалися із ситуаціями, коли не проходили випробувальний термін. Серед інших причин респонденти зазначили, наприклад, невдоволеність рівнем доходу, конфлікти в колективі, переїзди тощо.

Лише 30% респондентів ішли з компанії без жодного негативу – ні явного, ні прихованого. Тоді як дві третини опитаних зазначили, що в них залишались неприємні почуття стосовно колишніх роботодавців.

Раніше Соцпортал розповідав про те, якою буде робота через 10-15 років.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости