Українські студенти провели флеш-моб на підтримку Сенцова в Парижі: Поверніть нашого режисера

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Українські студенти провели флеш-моб на підтримку Сенцова в Парижі: Поверніть нашого режисера
09:04, 12.04.19
Громадське

Студенти Української академії лідерства во Французській столиці провели флеш-моб на підтримку політв'язнів в РФ. Вони вимагали їх звільнити, зокрема режисера Олега Сенцова.

Акцію влаштували у форматі знімального майданчика: підготували камери, звук, освітлення, продакшн-команду та акторів для зйомки фільму. Щоб розпочати зйомку, асистентка режисера вийшла до камери, підняла «хлопавку» і все зупинилося.

Організатори наголосили:

Процес зйомок «заморожений» через відсутність головної постаті на майданчику — режисера.

Нікіта Мєкєнзін, головний організатор акції розповів:

Митець не може бути терористом. Без митця процес зупиняється. Тим самим ми закликаємо владу Франції допомогти повернути Олега Сенцова і решту політв’язнів на свої місця.

Долучився до акції депутат Національної Асамблеї Франції Ніколя Тюркуа, зазначивши, що добре обізнаний про війну Росії проти між Україною та Росієюи:

Час зупинитися і звільнити політичних в’язнів — таких як Олег Сенцов. Це важливо і для мене, бо, як представник Європи, я розумію, що у нас спільне коріння і ми маємо це зупинити.

Організовуючи акцію, Українська академія лідерства, глобальна кампанія #SaveOlegSentsov та українська діаспора, хотіли нагадати — 10 травня виповнюється 5 років з моменту затримання Сенцова.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости