Українська Феміда: український політвязень, засуджений в РФ, сидить в Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Українська Феміда: український політвязень, засуджений в РФ, сидить в Україні
08:55, 28.06.19
радіосвобода

Сергій Літвінов, засуджений у РФ український політв’язень сидить у Харківській колонії. Його передали українській Феміді ще в березні 2019 року.

Засуджений у Росії український політв’язень Сергій Літвінов перебуває нині в Диканівській колонії №12 міста Харкова. Про це каже Громадське

За словами Литвінова, там він перебуває з 1 березня 2019 року. «Його передали згідно з міжнародною конвенцією між Росією і Україною. Я думаю, це був пробний варіант, щоб частково передати наших політичних в’язнів. Але не виключаю, що це могло статися помилково. Його просто не вважали важливим для Росії і передали», – коментує Михайло Тарахкало, директор Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини.

Тарахкало повідомив кореспонденту Радіо Свобода, що у Літвінова є адвокат, який займається його справою в Харкові: «Наш адвокат вже відвідував Сергія в колонії за його словами, критичних моментів по стану здоров’я в Сергія нема. Він знаходиться в нормальних умовах, якщо нормальним можна вважати те, що людина, яка не здійснювала злочину знаходиться за ґратами».

Радіо Свобода намагалося зв’язатися з колонією, де перебуває Літвінов, але на момент виходу новини колонія не була доступна для коментарів.

Мешканця села Комишне Луганської області Сергія Літвінова затримали влітку 2014 року в Ростові-на-Дону. В 2016 році він був етапований у колонію в Магадані, отримавши за вироком суду в Ростові-на-Дону вісім з половиною років ув’язнення.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости