У ВР хочуть значно збільшити штраф за викидання сміття "повз смітник"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У ВР хочуть значно збільшити штраф за викидання сміття "повз смітник"
13:42, 20.07.17
Україна 112

У Верховній Раді група депутатів зареєструвала законопроект, в кий передбачає підвищення штрафів за викидання сміття "повз смітник".

Проект закону з'явився на сайті ВРУ.

Документ подали 12 нардепів, головний ініціатор - перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

Згідно пояснювальної записки, неконтрольоване й переважно безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою практично на всій території України, особливо в містах. Саме тому необхідно запровадити відповідальність за викидання сміття "будь-куди".

В кодексі про адміністративні порушення пропонують прописати, що за викидання сміття з вікон і дверей вагонів потягів загрожує штраф 340-850 грн (у чинному варіанті - 34-170 грн).

За викидання сміття з вікон і дверей автобусів, маршруток, тролейбусів або трамваїв; за борт річкового та маломірного судна пропонують підвищити штрафи так само до 340-850 грн - раніше сума складала від 8,5 до 17 грн.

Окрім того, автори акту пропонують створити нову статтю в адміністративному кодексі - про викидання сміття "повз урну".

Згідно документу, викидання побутових відходів у населених пунктах за межі ємкостей, призначених для збирання, утилізації чи переробки сміття тягне штраф 340-850 грн, а за повторне подібне порушення - від 850 до 1700 грн, якщо це не стосується описаних вище випадків.

Уточнюється, що Нацполіція отримує право розглядати адміністративні справи про порушення чистоти в населених пунктах та в інших визначених законом місцях.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві спіймали проректора університету на величезному хабарі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости