У Великобританії з'явиться монета з темою "Брекзіта"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У Великобританії з'явиться монета з темою "Брекзіта"
15:30, 11.08.19
Sunday Telegraph

До 31 жовтня - дати виходу Великобританії зі складу ЄС - в обіг введуть пам'ятну монету, присвячена цій події

Міністр фінансів Великобританії Саджид Джавід планує випустити монету, присвячену виходу країни зі складу Європейського Союзу. Монета номіналом 50 пенсів з написом "Мир, добробут і дружба з усіма націями" повинна вийти в обіг до нової дати "Брекзіта" - 31 жовтня, пише в неділю, 11 серпня, газета Sunday Telegraph, Дата буде викарбувано на самій монеті.

Раніше планувалося випустити лімітовану пам'ятну монету до первісної датою "Брекзіта" - 29 березень 2019 року. Від цього довелося відмовитися, так як вихід Великобританії з ЄС був кілька разів відкладено через розбіжності навколо договору з Брюсселем.

Новий британський прем'єр Борис Джонсон, який вступив на посаду в кінці липня, має намір припинити членство Великобританії у Євросоюзі до встановленого терміну - 31 жовтень 2019 року. Майкл Гоув, якому Джонсон в уряді доручив координувати "Брекзіт", заявив, що уряд в Лондоні виходить з того, що в домовленості, досягнуті по "Брекзіту" між попереднім прем'єром Терезою Мей і Брюсселем, не вдасться внести зміни. Вихід Великобританії з ЄС без угоди стає все більш імовірним сценарієм, і "ми повинні бути до цього готові", вказав він.

Спочатку Великобританія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом "Брекзіта". У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочку до 31 жовтня.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости