У центрі Києва проходить віче-протест проти формули Штанмайєра

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У центрі Києва проходить віче-протест проти формули Штанмайєра
13:30, 06.10.19
Громадське

Декілька тисяч людей зібрались на Майдані Незалежності у Києві на віче, яке скликали активісти з “Руху опору”, що протестують проти підписання Україною формули Штайнмайєра у рамках Мінських угод

Про це повідомляє кореспондент Громадського

Початок віче був заявлений на 12:00, але натовп людей почав стягуватись до центральної площі з самого ранку. Наразі на сцені, встановленій в центрі Майдану, виступають музиканти. Люди сканують “Слава Україні”.

Близько декількох тисяч зібралися на Майдані біля сцени, на якій зокрема написано «Рух опору капітуляції». Саме сторінка з такою назвою у Facebook анонсувала віче.

Багато хто прийшов з українськими прапорами, є і прапори НАТО. Люди принесли плакати з написом “Ні капітуляції”.

Так, учасники акції вимагають:

  • Заборонити впровадження особливого статусу для окремих районів Донеччини та Луганщини чи будь-яких інших регіонів України.
  • Заборонити впровадження амністії для бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР».
  • Заборонити відведення українських військ від лінії розмежування.
  • Заборонити утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народних міліцій на території окупованого Донбасу.
  • Заборонити проведення виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування на території так званих «ДНР» і «ЛНР» до отримання повного контролю по усій довжині україно-російського кордону.
  • Вийти з безперспективного Мінського формату та ініціювати Будапештський формат перемовин.

Такі ж акції відбуваються в інших містах України. Зокрема у Харкові на віче на центральну площу міста вийшли близько ста людей.

Варто додати, що активісти, які протестують проти підписання Україною формули Штайнмайєра у рамках Мінських угод, оголосили про створення Руху опору капітуляції і скликали віче на Майдані Незалежності у Києві у неділю, 6 жовтня, о 12:00.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости