У школах Києва змінять систему харчування

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У школах Києва змінять систему харчування
13:34, 14.04.19
прес-служба КМДА

Київська влада розглядає декілька шляхів зміни організації системи харчування у школах столиці. Окрім цього, чиновники обіцяють позбуватися недобросовісних підрядників, які займаються шкільним харчуванням.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає Соцпортал.

Депутатами Київської міської ради разом з експертами вже напрацьований новий порядок, що покликаний встановити жорсткі правила в системі координат роботи комунальних підприємств та посилити контроль над організацією дитячого харчування в закладах освіти. До кінця поточного року буде розроблено методологію можливих типів організації харчування у шкільних їдальнях. Вимоги до самої методології вже написано групою експертів.

- Харчування дітей у київських школах має бути смачним, корисним і безпечним. Підрядники, що не дотримуються вимог якісного та безпечного харчування, мають бути усунені від його організації. Традиційна діюча модель виявила низку недоліків, яких не має бути в організації харчування. Боротися з недобросовісними постачальниками ми маємо вже зараз. На рівні міської влади це питання має бути вирішено. Наша цільова аудиторія – діти, і ми повинні зробити все можливе, аби нашим дітям було смачно, а також безпечно харчуватись у садках та школах. При цьому можемо ефективно використовувати бюджетні кошти, – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Наразі розглядаються три можливі моделі організації харчування, серед яких і нині діюча. Інші дві – кейтеринг або забезпечення напівфабрикатами. Остання має кілька шляхів реалізації, а саме: від потужного підприємства до модернізації шкільних їдалень у міні-цехи. Зокрема, з вересня цього року почне діяти нововведена міжнародна система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points), яка ідентифікує, оцінює і контролює ризики на всіх етапах виготовлення харчових продуктів. До того ж вона полегшує контроль та робить його зрозумілим – як керівнику, так і звичайному працівнику.

Валентин Мондриївський зазначив, що місто рішуче налаштоване виправити ситуацію у сфері дитячого харчування у столиці, взяти дану сферу під жорсткий контроль та прибрати зі шкіл та садочків тих постачальників, які думають лише про заробіток, нехтуючи здоров’ям дітей.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі.

Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости