У Сальвадорі виправдали дівчину, якій загрожувала в'язниця через викидень

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. У Сальвадорі виправдали дівчину, якій загрожувала в'язниця через викидень
15:45, 25.08.19
ВВС

Прокурори просили для неї сорок років ув'язнення

У Сальвадорі суд виправдав двадцятиоднорічну Евелін Ернандес, якій загрожувало тюремне ув'язнення через викидень, повідомляє BBC.

Дівчину судили за статтею про вбивство - прокурори наполягали на тому, щоб вона отримала сорок років тюрми. У Сальвадорі одне з найсуворіших законодавств щодо абортів в світі - вони заборонені за будь-яких обставин. При цьому визнані винними в перериванні вагітності можуть сісти у в'язницю на термін від двох до восьми років.

«Слава богу, справедливість є. В майбутньому я збираюся продовжити навчання і прагнути до власних цілей. Я щаслива», - сказала Ернандес після суду.

За свідченнями дівчини, коли їй було вісімнадцять років, її згвалтував один з членів місцевого злочинного угруповання. Вона не знала, що завагітніла, тому наполягала на своїй невинності: симптоми Ернандес брала за звичайні болі в області живота, а кровотечі - за менструацію. Одного разу дівчина відчула сильний біль, після чого у неї пішла кров - вона втратила свідомість у туалеті. Після цього там же виявили тіло дитини.

Прокурори заявили, що Евелін знала про свою вагітність - її звинуватили в аборті. Пізніше звинувачення перекваліфікували на вбивство при обтяжуючих обставинах. Їй призначили тридцять років в'язниці, з яких вона відсиділа майже три роки.

За даними BBC, захист дівчини завдяки експертизі зміг довести, що «дитина померла з природних причин, а не в результаті аборту». У липні почали перегляд справи, при цьому прокурори попросили змінити вирок на ще більш суворий - сорок років в'язниці.

Як пише видання, це перший подібний випадок в Сальвадорі, за яким було призначено повний судовий розгляд. Правозахисники сподіваються, що він стане поштовхом, щоб звільнити інших жінок, які отримали такий же вирок. Так, за даними активістів, у в'язницях країни знаходяться ще близько сімнадцяти громадянок, яких засудили за аборти.

Жінки по всьому світу продовжують боротися за право легально переривати вагітність. Так, в Новій Зеландії тільки цього літа вирішили легалізувати аборти - раніше їх можна було робити з певних причин.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости