У Новій Зеландії знайшли рештки гігантського викопного пінгвіна

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У Новій Зеландії знайшли рештки гігантського викопного пінгвіна
16:40, 16.12.17
ScienceMag

Вчені описали новий вид гігантських пінгвінів, які жили в Новій Зеландії 60-55 мільйонів років тому.

Птахи, зріст яких сягав 1,77 метрів, отримали видове ім'я Kumimanu biceae, пише ScienceMag.

Висновки про зріст птахів цього виду вчені змогли зробити після виявлення біля східного узбережжя новозеландського острова Південний стегнової кістки Kumimanu biceae. Зріст птаха досягав 1,77 метрів, а вага перевищувала 100 кг. Зараз на Землі найбільший вид пінгвінів - імператорський, який мешкає в Антарктиді. Його зріст - 1,2 метра.

Найдавніші пінгвіни, очевидно, мешкали в сучасних Нової Зеландії і Антарктиди приблизно 66 мільйонів років тому. Вік знайдених скам'янілостей Kumimanu biceae становить 56-60 млн років. Вчені відзначають, що цей птах був на 18 см вище, ніж будь-який інший відомий науці викопний пінгвін.

Судячи з усього, поява гігантських видів пінгвінів пов'язана зі зникненням динозаврів. Оскільки разом з сухопутними динозаврами зникли і морські рептилії, море стало безпечнішим для предків пінгвінів. А, оскільки їх розмір тіла вже не обмежувався необхідністю польоту, вони змогли вирости до значних розмірів.

Результати філогенетичного аналізу показали, що новий вид еволюціонував незалежно від інших гігантських викопних пінгвінів. Очевидно, схожі за розмірами птиці виникали кілька разів.

Як повідомляв Соцпортал, вчені випадково створили самовідновлювальне скло.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости