У Німеччині розповіли, як бачать майбутні відносини між ЄС та Україною

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У Німеччині розповіли, як бачать майбутні відносини між ЄС та Україною
10:29, 26.12.17
DW

Європейський союз буде ширше застосовувати у відносинах з державами, що не входять у союз, "альтернативні форми співробітництва" на кшталт Brexit.

Про це розповів міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, передає DW.

На думку міністра, Україна і Туреччина навряд чи стануть членами ЄС в найближчому майбутньому, і прикладом відносин з ними може стати угода, подібна до тієї, яку Брюссель намагається укласти з Лондоном.

"Якщо ми зможемо прийти до розумного угоди, яка буде регулювати відносини з Європою після Brexit, це могло б стати моделлю для інших країн: для України або для Туреччини", - пояснив Габріель.

Зазначимо, Brexit - вихід Великобританії з Європейського союзу, право на який країна отримали під час референдуму 2016 року. За результатами референдуму Сполучене Королівство отримує більшу самостійність при вирішенні внутрішніх і зовнішньополітичних питань. У той же час постраждалою стороною від такого кроку стає ЄС (порушуються встановлені зв'язку), тому Єврокомісія вимагає від Великобританії виплати фінансової компенсації за вихід. Надалі модель існування між Євросоюзом і королівством передбачає наявність свободи переміщення громадян і капіталу, свободи торгівлі і ряду інших свобод.

Як повідомляв Соцпортал, Порошенко викликав сильне роздратування в ЄС.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости