У Міжнародного валютного фонду поменшало оптимізму щодо української економіки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Міжнародного валютного фонду поменшало оптимізму щодо української економіки
00:20, 10.10.18
newsnetwork.tv

У Міжнародного валютного фонду поменшало оптимізму щодо української економіки. Організація погіршила свій прогноз на найближчі два роки.

Про це повідомив Соцпортал з посиланням newsnetwork.tv.

- МВФ знизив прогнозований ріст ВВП у наступному році з 3,3% до 2,7%. У 2020-му, як очікують експерти, валовий внутрішній продукт також виросте не на чотири, а усього лише на три з половиною відсотки. Щоправда, підсумки цього року мають бути дещо кращими, ніж раніше припускали у Фонді. Експерти підвищили оцінку зростання ВВП на 0,3%, - йдеться у новині.

Цього року кращою вважають також ситуацію з інфляцією та дефіцитом платіжного балансу. А от у 2019-му дефіцит збільшиться. Невтішний і прогноз щодо рівня безробіття. Цей показник має зростати.

Як відомо, менш оптимістичною стала і оцінка економіки Світовим банком. Тут стверджують, що для утримання нинішнього рівня Україні необхідно продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним Фондом.

Тим часом борги міжнародним партнерам Україна повинна почати віддавати вже наступного року. На це планують витратити понад третину бюджету.

Раніше стало відомо, наскільки військовий збір поповнив бюджет.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости