У Мінфіні гарантують відсутність сюрпризів у тексті меморандуму з МВФ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У Мінфіні гарантують відсутність сюрпризів у тексті меморандуму з МВФ
09:33, 15.03.17
Інтерфакс-Україна

Міністр фінансів Олександр Данилюк переконує, що сюрпризів у меморандумі про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF, який буде оприлюднено після рішення ради директорів фонду про виділення чергового траншу, немає.

"У цьому меморандумі немає ніяких сюрпризів. Прописані всі ті реформи, які були визначені пріоритетними в попередніх меморандумах, в коаліційній угоді та в плані уряду", - такий коментар міністра поширила прес-служба відомства у вівторок.

Данилюк нагадав, що такі реформи були прописані в меморандумах МВФ і в 2008-му, і в 2009 році.

"Але тоді гроші брали, а реформи не робили. Це було дуже зручно. Саме тому зараз в Україні низькі пенсії та зарплати, безробіття та неадекватний бізнес-клімат. Потрібно було наважитися на складні реформи ще тоді, а не ховати голову в пісок", - наголосив глава Мінфіну.

Він зазначив, що більше затягувати вирішення цих питань не можна, тому уряд активно просуватиме системні зміни.

"Україні необхідна комплексна пенсійна реформа, яка буде справедливою та дозволить платити гідні пенсії. Треба посилювати антикорупційну політику, відновлювати приватизацію та в найшвидші терміни реалізовувати реформу ДФС. І це не вимоги МВФ, а наші пріоритети", - заявив він.

Як повідомляв Соцпортал, депутат шокований новими вимогами МВФ

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости