У Кривому Розі з профспілкою борються брудними методами - активісти

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Кривому Розі з профспілкою борються брудними методами - активісти
15:15, 06.02.18
Соціальний рух

На шахті Суха Балка в Кривому Розі щодо активістів Незалежної профспілки гірників України, яка відстоює інтереси рядових працівників та виборола минулого року підвищення зарплатні, продовжуються провокації.

Як повідомлялось, декілька місяців тому у якості залякування відділ безпеки шахти проводив допити і обшуки працівників. Цього разу на вході до підприємства з'явились грубі надписи, які до того ж мають антисемітський характер та особисто ображають лідера НПГУ на шахті, активіста Соціального руху Сергія Барабашука.

- Сьогодні в ранці. Вкотре мені було дуже приємно побачити, як нас поважають. Всім дякую, - іронічно відповів профспілковець на своїй сторінці в Facebook, виклавши відповідні фото.

У коментарях активісти підкреслюють, що це свідчить про те, що профспілку бояться і інші методи проти неї використати не можуть. Втім, вказують і на те, що використання ксенофобської риторики є неприпустимим і небезпечним. Профспілки сподіваються на публічний коментар адміністрації щодо причин активності пронацистських елементів на території підприємства.

НПГУ проводить послідовну політику щодо справедливої заробітної плати для шахтарів, безпечних умов праці та виступає проти корупційних схем власників. Нещодавно їх активісти підтримали гірників з найбільшої в Україні уранової шахти в Кропивницькому, де на 94 працівників, які вимагали підвищення зарплатні, подали в суд. Минулого року НПГУ були активними учасниками страйку в Кривому Розі, після якого на ряді підприємств було підвищено зарплати.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости