У Києві вимагають скасування підвищення тарифів на опалення

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві вимагають скасування підвищення тарифів на опалення
15:12, 29.11.18
Соцпортал

У Києві «Батьківщина» та Центр Захисту киян вимагають скасування необґрунтованого підвищення тарифів на тепло та гарячу воду.

Особливе обурення викликає те, що тарифи підвищують на власний розсуд, відстоюючи інтереси не українців, а теплогенеруючих компаній, передають Київські новини. Соцпортал.

Як повідомляє прес-служба столичної парторганізації, громадські слухання щодо підвищення тарифів відбулися 28 листопада за участю міської влади, КП «Київтеплоенерго», депутатів Київради від «Батьківщини», представників громадських організацій та комунальників.

Керівник юридичного департаменту Центру захисту киян Юрій Власенко звернув увагу, що тариф на опалення для населення пропонується підвищити на 25,7% ( з 1317,53 грн. до 1656,67 грн. за 1 Гкал тепла).

- За результатами так званого «відкритого обговорення» до КП «Київтеплоенерго» надійшло лише 2 пропозиції. Я особисто випадководізнався про громадські слухання за 1 годину до початку. Чому на обговоренні лише 30 людей і більшість є співробітниками теплогенеруючих компанії та КМДА?, - прокоментував ситуацію Юрій Власенко.

За його словами, це доказує, що влада робить все можливе, щоб в непублічний спосіб приймати важливі для багатомільйонного міста рішення.

- Ми категорично проти практики відкритого грабунку людей і тримання їх за дурнів. Центр захисту киян вимагає скасувати підвищення ціни на газ та утриматися від підвищення тарифів на тепло покиуряд не пояснить людям кожну цифру, забезпечивши прозорість тарифів. Ми також вимагаємо забезпечити всі будинки приладами обліку та автоматизованого регулювання теплопостачання, щоб кожен споживач розумів за що конкретно він платить, - додав Юрій Власенко.

Учасники громадських слухань зауважили, що введення воєнного стану може стати підставою для корегування тарифів вже не місцевою владою, а воєнними адміністраціями. Представники «Батьківщини» наголосили, що уважно стежитимуть, щоб права українців, зокрема, у формуванні тарифної політики, не були порушені.

Нагадуємо, що Прем’єр–міністр України публічно заявляв, що ціна на газ зросла на 23,5%.Враховуючи, що тариф на опалення не формується на 100% від ціни на газ, запропонований відсоток зростання тарифу є значно завищеним.

Нагадаємо що опалення для споживачів подорожчає на понад 17 відсотків.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости