У Києві відкриється виставка-погляд у майбутнє країни через аналіз сучасного мистецтва

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. У Києві відкриється виставка-погляд у майбутнє країни через аналіз сучасного мистецтва
13:12, 01.09.17
Соцпортал

14 вересня о 17:00 відбудеться відкриття виставки «1/5», присвяченої до річниці Lera Litvinova Gallery. «1/5» - абсолютно особливий проект, який не має аналогів, це погляд у майбутнє країни через аналіз сучасного мистецтва.

«Пройшла майже одна п'ята частина століття, - коментує директор Lera Litvinova Gallery Леонора Янко. - Ми ставимо перед собою мету провести арт-аналіз по нашій країні. В експозиції виставки будуть представлені роботи понад 14 авторів, які зараз, на початку століття, динамічно розвиваються і мають успіх у публіки».

Серед них, наприклад, Ольга Глумчер - досить відома завдяки своєму незвичному баченню. Олексій Іванюк та Наталія Корф-Іванюк, пейзажі яких завдяки тонким деталей зігріті теплом людської присутності без агресивного вторгнення. Аліна Гаєва, з її дивно експресивними і емоційно напруженими, що відрізняються динамічністю форми і сміливістю колористичних рішень, роботами. Також цікаві публіці будуть гіперреалістичні роботи Сергія Піскунова. Гості зможуть побачити графіку Сергія Завгороднього, картини Анни Васильєвої, Валерії Тарасенко, Антона Гудзікевича, а також інших.

Теми їхніх робіт, емоційна складова, основні питання, якими переймаються автори, і стануть тим посилом, який безпомилково вкаже напрямки розвитку нашого суспільства в цілому. Мистецтво - це тонке, чуттєве відображення дійсності, одна з форм суспільної свідомості. Художники часто передбачають майбутні події, передчувають зміни.

Засновник бренду фруктів в шоколаді та цукерок ручної роботи MagNut, директор ПП «Антарес-7» Луцький Вадим каже: "Мистецтво є невід’ємною частиною нашого життя. Засновники галереi привносять в культурний простір України світовий професійний досвід, як і бренд MagNut , що виховує у людей смак до прекрасного. Це є важливою причиною нашої підтримки проекту "1/5" Lera Litvinova Gallery".

Сьогодні в Україні мистецтво виходить за межі галерей і арт-просторів. Воно оточує нас в прямому чи непрямому вигляді. І одночасно воно ще ніколи не було так майстерно приховано під товстим все наростаючим інформаційним шаром.

У 21 століття Україна увійшла на піку перенасичення. І зараз, коли непомітно добігає кінця цей етап нерозбірливого споживацтва, люди вчаться зі скрупульозністю шеф-кухаря відбирати найкращі продукти для свого розуму, тіла, і душі. Питання цього вибору простежується в багатьох роботах сучасних успішних авторів.

Головною темою творчості багатьох авторів є людина: його цілі, відносини з суспільством та іншими людьми, місія, життя, страхи і бажання. Комбінуючи класичні техніки живопису з сучасними гаджетами і соціальними мережами, досліджують зв'язки традиційних моральних норм людства з ідеологією сучасного суспільства споживання.

Художники піднімають тему часу, підкреслюючи, що його неможливо обдурити, а ось зрозуміти і змусити працювати на себе просто необхідно. Вони задаються пошуком вектора свого розвитку, намагаються наблизитися до свого призначення і запрошують глядача до цих роздумів.

«1/5» - це набагато глибше звичайного арт-огляду. Це питання собі і оточуючим: якої людини вимагає наш час - ідеального творця або ідеального споживача, що потрібно міняти сьогодні, щоб досягти бажаного майбутнього, що кожна конкретна людина може привнести в своє життя і своїм життям ...

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости