У Києві у цьому пляжному сезоні працюватимуть 11 пляжів та 17 зон відпочинку

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві у цьому пляжному сезоні працюватимуть 11 пляжів та 17 зон відпочинку
11:54, 02.06.17
Соцпортал

У Києві у цьому пляжному сезоні працюватимуть 11 пляжів та 17 зон відпочинку (для порівняння, у минулому році у Києві працювали 9 пляжів та 18 зон відпочинку).

Про це під час прес-сніданку “Батьківщини”, 1 червня, розповів Денис Москаль, член комісії Київради з питань екологічної безпеки.

Депутат повідомив про безпечність пляжів Києва і нововведення, що покращать умови відпочинку на пляжах киян, зокрема людей з інвалідністю.

За його словам, у Києві у цьому пляжному сезоні працюватимуть 11 пляжів та 17 зон відпочинку, на відміну від минулого року – 9 пляжів та 18 зон відпочинку.

Як стало відомо з виступу спікера, нововведення щодо умов відпочинку біля водойм Києва в цьому році такі:

У Дніпровському районі запрацюють 8 пляжів – «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний»;

в Оболонському – «Вербний» і «Пуща-Водиця»;

у Деснянському – пляж «Чорторий».

За інформацією КМДА, усі пляжі мають отримати паспорти.

Крім того, кияни та гості міста зможуть відпочивати на 17 зонах відпочинку біля водних об’єктів, але без можливості купання. Це такі зони відпочинку:«Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Березняки», «Веселка», «Верхня», «Наталка», «Редьчина», «Біла», «Троєщина», «Галерна», «Осокорки», «Сонячна», «Святошин», «Голуба», «Синєозерна» та «Совська балка».

Вперше в історії Києва три пляжі – «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» беруть участь у міжнародній програмі «Блакитний прапор». Це – міжнародна відзнака, яка щорічно вручається пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості та придатна для безпечного купання.

За безпекою на воді спостерігатимуть рятувальники на 21 посту. Усі рятувальники столичних зон відпочинку проходять ретельний відбір, тестування у басейні та співбесіду з моделюванням кризових ситуацій. Рятувальні пости оснащені сучасним спеціалізованим обладнанням: 2 гідроцикли, 10 моторних човнів, тюби нового покоління, сапборди та дефібрилятори.

Для купання маломобільних груп населення на пляжах «Дитячий», «Золотий»та «Пуща-Водиця» вперше встановлені 5 крісел-амфібій, користуватися якими допоможе спеціально підготовлений персонал. За допомогою цих крісел люди з обмеженими можливостями зможуть заходити у воду і купатися. Також для людей з обмеженими можливостями вперше встановлено спеціально обладнані модульні вбиральні.

Загалом на пляжах та зонах відпочинку міста зросте кількість питних фонтанів з 26 до 47 та буде встановлено 39 душових кабін.

Цього року КП «Плесо» вперше перевірятиме якість води за новими технологіями. Так, бактеріологічний аналіз буде проводитись за допомогою спеціального препарату за 18 годин. Раніше така процедура тривала від 3 до 5 днів. І траплялись випадки, коли про непридатність води для купання люди дізнавались аж через 5 днів після взяття проб води. А всі ці 5 днів відпочивали, навіть не знаючи про небезпеку. Тож проведення експрес-досліджень якості води має убезпечити відпочивальників від небезпечних хвороб.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости