​У Києві пройшов турнір «Футбол проти гомофобії»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​У Києві пройшов турнір «Футбол проти гомофобії»
14:12, 18.02.19

Турнір «Футбол проти гомофобії» пройшов в столиці України. Вісім команд і близько 60 учасників з п’яти міст країни минулих вихідних провели в Києві турнір з міні-футболу.

Усі учасники представляли різні соціальні, антифашистські, ЛГБТК, ліві та культурно-спортивні ініціативи, а саме змагання пройшло в в рамках місяця міжнародної кампанії дії проти гомофобії у футболі. В запеклій боротьбі перемогу вибороли представники Житомира «Карма Королева». Другими була команда лівої платформи «Республіка». Замкнула трійку переможців команда «@париш», зубри DIY-ліг.

Та головною у змаганнях була не перемога за будь-яку ціну, а чесна та красива гра, дружній футбол, який несе в собі цінності рівності, солідарності та взаєморозуміння. Організатори турніру – Асоціація «Кармелюк» – за допомогою спорту прагнуть сприяти подоланню таких соціальних хвороб, як гендерна нерівність, расизм, булінг, зробити свій внесок у формування егалітарного суспільства.

Суспільству, в якому не стане місця викиданню людей за його рамки, в якому на заміну бідності та дискримінації прийде рівність, повага, відчуття безпеки і захищеності. На закритті турніру свої гостросоціальні і нонконформістські треки зачитав хіп-хоп-виконавець MC Купер - представник команди «Пірати» зі Львова. А організатори турніру розповіли про проблему гомофобії у футболі та нагородили всіх учасників призами і грамотами. Захід проходив за підтримки ФАРЄ у рамках Місяця Дії кампанії "Футбол проти гомофобії".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости