У Києві на річці Либідь планують облаштувати пляжі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві на річці Либідь планують облаштувати пляжі
20:12, 13.06.19
прес-служба КМДА

У Києві до кінця 2021 року на річці Либідь планують розчисти русло, реконструювати гідротехнічні споруди та облаштувати пляжі.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає Соцпортал.

Зазначається, що основною метою проекту є відновлення усього русла річки, разом із берегами та зоною рекреації. Здійснити роботи мають до 31 грудня 2021 року.

Зокрема, передбачені реконструкція гідротехнічних споруд, роботи з берегоукріплення, розчищення берегів, можливе розкриття ділянок русла за рахунок зміни типу берегоукріплення, очищення дощових поверхневих стоків, створення громадського простору для відпочинку, благоустрій у межах прибережних захисних смуг тощо.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Плесо».

На сьогодні вже розроблено техніко-економічне обґрунтування, виконано проектні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби Народів у Голосіївському районі та отримано експертний звіт.

У 2019 році планується продовжити будівельні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби народів і проектні роботи на ділянках 1‑а черга (довжиною 1950 м) та 2-а черга (довжиною 864 м), розпочати проектні роботи на інших ділянках.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі.

Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости