У Києві лікарі вимагали хабара у ветерана-інваліда АТО: їх судитимуть

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві лікарі вимагали хабара у ветерана-інваліда АТО: їх судитимуть
22:30, 29.03.19
Соцпортал

Київських лікарів-хабарників, котрі вимагали гроші у воїна, який став інвалідом в результаті бойових дій на Донбасі, судитимуть. Їх затримали прямо на робочому місці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, передають Новини Києва. Соцпортал.

- Київською місцевою прокуратурою №5 скеровано до суду обвинувальний акт відносно лікаря-експерта Центральної військово-лікарської комісії МОУ та голови Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної допомоги, які вимагали та одержали 1,5 тис. доларів США хабара в учасника АТО. Чоловік дістав травму ноги під час бойових дій на Донбасі. За цю суму лікарі обіцяли йому встановити групу інвалідності, - йдеться у повідомленні.

Зловмисників затримали на робочому місці після отримання вказаних коштів.

У ході проведення обшуків за адресами мешкання та на робочих місцях підозрюваних виявлено та вилучено грошові кошти у сумі еквівалентній 135 тисячам доларів США та понад 20 конвертів з медичною документацію осіб, які подавали документи на встановлення групи інвалідності із грошовими коштами у сумі від 700 до 1500 доларів США.

За результатом відпрацювання осіб, чиї медичні документи були виявлені під час слідчих дій, одному з підозрюваних додатково інкриміновано ще один епізод одержання хабара у сумі 800 доларів США за встановлення інвалідності.

За результатом розслідування 29.03.2019 обвинувальний акт по даному кримінальному провадженню за ч. 3 ст. 368 КК України та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України направлено для розгляду по суті до Печерського районного суду м. Києва.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування також встановлено факти вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 358 КК України, матеріали яких виділено в окреме провадження та по них на даний час триває досудове розслідування.

Нагадаємо:

Крім того,

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости