У Києві агенту російських спецслужб дали 12 років за ґратами

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. У Києві агенту російських спецслужб дали 12 років за ґратами
08:50, 30.11.17
Прес-служба СБУ

Київський суд визнав жителя столиці винним у державній зраді і роботі на російські спецслужби і засудив його до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України в Facebook.

Відзначається, що обвинувачений був підполковником Головного розвідувального управління генштабу збройних сил СРСР і був "розконсервований" російськими спецслужбами після початку російської агресії проти України.

"Він отримав завдання через підкуп залучати до" співпраці "українських військовослужбовців для отримання відомостей про бойові частини і підрозділи Збройних Сил України в районі проведення антитерористичної операції", – йдеться в повідомленні СБУ.

В СБУ додали, що в Києві колишній офіцер запропонував "співпрацю" командиру одного з підрозділів бригади Збройних Сил України.

"У квітні 2016 співробітники СБ України затримали агента в пункті пропуску" Сеньківка "у Чернігівській області. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі з представником російської військової розвідки", – відзначають в СБУ.

У відомстві додали, що під час огляду речей російського агента правоохоронці виявили приховані під підкладкою верхнього одягу секретні документи.

Повідомляється, що російські спецслужби мали отримати інформацію про систему фортифікаційного облаштування однієї з бригад ЗСУ в районі проведення антитерористичної операції і диспозиції українських військових підрозділів.

Деснянський районний суд Києва визнав затриманого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на дванадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Як повідомляв Соцпортал, МЗС відреагувало на скандал з продажем посольством РФ у Києві майна на окупованому Донбасі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости